Υγιεινό & εύγευστο | Εκτύπωση |
  • Το ελαιόλαδο είναι πολύ υγιεινό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα φαγητά, και συνιστάται ως ένα ιδιαίτερα εύπεπτο λάδι.
  • Δεν παχαίνει περισσότερο από τα άλλα λάδια γιατί έχει τον ίδιο ακριβώς αριθμό θερμίδων (9 cal/gr).
  • Αν προστεθεί στο τέλος του μαγειρέματος, διατηρεί όλες τις ιδιότητές του ανεξίτηλες ενώ όταν χρησιμοποιείται ωμό, αποκαλύπτει όλη του τη νοστιμιά.
  • Δίνει άλλη γεύση στις σαλάτες και τα λαχανικά και βοηθά στην προετοιμασία σαλτσών τύπου βινεγκρέτ.
  • Είναι ιδανικό και για τηγάνισμα αφού αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να έχει αλλοιώσεις στη σύστασή του.
  • Τέλος, το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται και σαν συντηρητής τροφίμων (π.χ. τυριών, λαχανικών, ψαρικών).