|
ΕΙΣΗΓΗΣΗ |
ΑΡΧΕΙΟ |
1. |
δρ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, ΧΗΜΙΚΟΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, RND - λειτουργικών τροφίμων -Από την Έρευνα στην Τεχνολογική Εφαρμογή και τον Ισχυρισμό Υγείας
|
|
2. |
Γιάννης Ζαμπετάκης. Επίκουρος Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, EKΠΑ
|
|
3. |
Δρ. Ζωή Πλυτά, Δρ. N. Ζούλης, Δρ. Δ. Γαλάνη, Δρ. Μ. Γιαννακούρου, Δρ. Θ. Κουρουλή, Γ. Τσακαλογιάννης, Προσδιορισμός των ποιοτικών χαρακτηριστικών του μελιού στο Γενικό Χημείο του Κράτους |
|
4. |
Νικόλαος Σαμαρίδης, Βοτανολόγος Α.Π.Θ.,Ο θεραπευτικός λόγος τω άγριων χόρτων στην Μεσογειακή ελληνική παραδοσιακή διατροφή |
|
5. |
Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου, MSc, PhD Food Technologist, Παρθένο Ελαιόλαδο: Ένα λειτουργικό τρόφιμο |
|
6. |
Ρόδιος Γαμβρός ,Η Ελληνική βιομηχανία τροφίμων στην παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων. Προοπτικές και προκλήσεις |
|
7. |
3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ * ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΙΡΑ *Στέφανος Απ Γωγάκος / Χημικος -Ζυθοποιος |
|
8. |
Δρ. Μαρίνα Γουμένου Γενικό Χημείο του Κράτους, Δ' Χημική Υπηρεσία Αθηνών, ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΛΑΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ |
|
9. |
Δρ. Κλεάνθης Ισραηλίδης, Φαρμακευτικά μανιτάρια σαν λειτουργικά διατροφαρμακευτικά τρόφιμα στις εναλλακτικές θεραπείες. |
|
10. |
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΚ & CRETACERT, ΕΞΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ |
|
11. |
Νίκος Κατσαρός, Αντιπρόεδρος «ΕΣΤΙΑ», Η ένταξη της Μεσογειακής Διατροφής στην UNESCO και η σημασία της για την Ελλάδα. |
|
12. |
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Ελληνική Παραδοσιακή Διατροφή με Ελληνικά Παραδοσιακά Αγροτικά Προϊόντα |
|
13. |
Βαρδής Ντίλης και Αντωνία Τριχοπούλου, Η πρόσληψη αντιοξειδωτικών ουσιών στην Ελλάδα. |
|
14. |
Χριστίνα Παντελεημονίτη : Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της ' Τα Μυλέλια' ΕΠΕ 'Τα Μυλέλια': παράγοντας χειροποίητα προϊόντα στην Ελλάδα |
|
15. |
Σ. Β. Ραμαντάνης Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Υγιεινά και ασφαλή τρόφιμα στην ΕΕ: Υπευθυνότητες των υπευθύνων επιχειρήσεων τροφίμων, των αρμοδίων αρχών και των καταναλωτών |
|
16. |
Γεώργιος Σειραγάκης Χημικός M.Sc, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΣΟΤΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ |
|
17. |
Πέτρος Σ. Σπανός Τεχν. Τροφίμων, Τα "υπερτρόφιμα" (superfoods) & η Μεσογειακή Δίαιτα |
|
18. |
ΤΟ ΤΥΡΟΓΑΛΑ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ |
|
19. |
BΑΣΙΛΗΣ N. ΚΑΜBYΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΙΤΑ |
|
20. |
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ-ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΝΙΑΤΑΚΗ «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Η ΑΫΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ» |
|