ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΕΒΙΤΕΛ
Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου
Ξενοφώντος 15α 105 57 Αθήνα,
e- mail: sevitel@oliveoil.gr,
Τηλ: +302103238856,
Fax: +302103246408
ΕΣΤΙΑ ΣΥΜΠΟΣΙΟ 2011
| Εκτύπωση |
3ο Συμπόσιο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ


Διοργάνωση : ΕΣΤΙΑ - ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Συνεργασία για την Προώθηση της Ελληνικής Διατροφής και Γαστρονομίας

Η ΕΣΤΙΑ (Συνεργασία για την προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας) σε συνδιοργάνωση με την ΠΕΤΕΤ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων) και το Τμήμα Τροφίμων της Ενωσης Ελλήνων Χημικών διοργανώνει το 3ο Συμπόσιο με θέμα:



"ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ."
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ :11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
ΤΟΠΟΣ: ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ


Το Συμπόσιο διοργανώνεται στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών που πραγματοποιείται από την εταιρία Mack Brooks Hellas από 11 έως 14 Φεβρουαρίου 2011 στο εκθεσιακό κέντρο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ (Αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".)
Οργανωτική Επιτροπή
Ν. Κατσαρός, Ι.Πετροχείλου, Ι. Μαρκόπουλος, Σ.Κόντος.Γ.Καββαθάς



clockΠρόγραμμα
 
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΜΠΟΣΙO 2011 | Εκτύπωση |
  ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟ
1.

δρ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, ΧΗΜΙΚΟΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, RND - λειτουργικών τροφίμων -Από την Έρευνα στην Τεχνολογική Εφαρμογή και τον Ισχυρισμό Υγείας

articles

2.

Γιάννης Ζαμπετάκης. Επίκουρος Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, EKΠΑ

articles

3. Δρ. Ζωή Πλυτά, Δρ. N. Ζούλης, Δρ. Δ. Γαλάνη, Δρ. Μ. Γιαννακούρου, Δρ. Θ. Κουρουλή, Γ. Τσακαλογιάννης, Προσδιορισμός των ποιοτικών χαρακτηριστικών του μελιού στο Γενικό Χημείο του Κράτους

articles

4. Νικόλαος Σαμαρίδης, Βοτανολόγος Α.Π.Θ.,Ο θεραπευτικός λόγος τω άγριων χόρτων στην Μεσογειακή ελληνική παραδοσιακή διατροφή

articles

5. Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου, MSc, PhD Food Technologist, Παρθένο Ελαιόλαδο: Ένα λειτουργικό τρόφιμο

articles

6. Ρόδιος Γαμβρός ,Η Ελληνική βιομηχανία τροφίμων στην παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων. Προοπτικές και προκλήσεις

articles

7. 3ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ * ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΙΡΑ *Στέφανος Απ Γωγάκος / Χημικος -Ζυθοποιος

articles

8. Δρ. Μαρίνα Γουμένου Γενικό Χημείο του Κράτους, Δ' Χημική Υπηρεσία Αθηνών, ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΛΑΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

articles

9. Δρ. Κλεάνθης Ισραηλίδης, Φαρμακευτικά μανιτάρια σαν λειτουργικά διατροφαρμακευτικά τρόφιμα στις εναλλακτικές θεραπείες.

articles

10. ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΚ & CRETACERT, ΕΞΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

articles

11.  Νίκος Κατσαρός, Αντιπρόεδρος «ΕΣΤΙΑ», Η ένταξη της Μεσογειακής Διατροφής στην UNESCO και η σημασία της για την Ελλάδα.  

articles

12. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Ελληνική Παραδοσιακή Διατροφή με Ελληνικά Παραδοσιακά Αγροτικά Προϊόντα

articles

13. Βαρδής Ντίλης και Αντωνία Τριχοπούλου, Η πρόσληψη αντιοξειδωτικών ουσιών στην Ελλάδα.

articles

14. Χριστίνα Παντελεημονίτη : Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της ' Τα Μυλέλια' ΕΠΕ 'Τα Μυλέλια': παράγοντας χειροποίητα προϊόντα στην Ελλάδα

articles

15. Σ. Β. Ραμαντάνης Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Υγιεινά και ασφαλή τρόφιμα στην ΕΕ: Υπευθυνότητες των υπευθύνων επιχειρήσεων τροφίμων, των αρμοδίων αρχών και των καταναλωτών

articles

16. Γεώργιος Σειραγάκης Χημικός M.Sc, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΣΟΤΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

articles

17. Πέτρος Σ. Σπανός Τεχν. Τροφίμων, Τα "υπερτρόφιμα" (superfoods) & η Μεσογειακή Δίαιτα

articles

18. ΤΟ ΤΥΡΟΓΑΛΑ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

articles

19. BΑΣΙΛΗΣ N. ΚΑΜBYΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΙΤΑ

articles

 20.  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ-ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΝΙΑΤΑΚΗ «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Η ΑΫΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ»

articles